Plody Vysočiny

   Zdravé výrobky ze zdravé Vysočiny

Už víc než deset let se věnujeme ekologickému zemědělství. Chovali jsme ovce, nyní hovězí skot na maso. Každý rok vysazujeme ovocné stromy a keře, o kterých jsme přesvědčeni, že patří na meze Vysočiny a do našich zahrad. Zpravidla sázíme staré, odolné a chutné odrůdy. Cesta za nimi nás přivedla do Bílých Karpat, malebného koutu naší republiky, kam se stále rádi vracíme. A právě zde jsme viděli první sušárnu, která nás inspirovala k výstavbě sušárny vlastní.

Sušení ovoce patří k tradičnímu zpracování ovocných plodů a uchování jejich chuti a vitamínů po celý rok. Sušení ovoce pro nás není pouze o konzervaci ovocných plodů, je to pro nás společenská událost, kdy se lidé sejdou a u plnění lés (sít) s ovocem si povykládají a ochutnají, co se komu urodilo.

Cesta k sušárně
Cesta k sušárně Cesta k sušárně
Cesta k sušárně
Cesta k sušárně Cesta k sušárně
Cesta k sušárně
Cesta k sušárně Cesta k sušárně
Cesta k sušárně
Cesta k sušárně Cesta k sušárně
Cesta k sušárně
Cesta k sušárně Cesta k sušárně
Cesta k sušárně
Cesta k sušárně Cesta k sušárně